Yükleniyor Etkinlikler
Tüm Etkinlikler Orange Blossom
  • Bu etkinlik geçti.
:

Orange Blossom

17 Mart Pazar @ 21:00 - 23:00
CSO Ada Ana Salon

Elektronik müziği Orta Doğu ve Afrika müzik gelenekleri ile birleştirerek Doğunun geleneksel melodilerini elektronik bir soundla sunan, 1993 yılında Nantes Fransa’da kurulan Orange Blossom, 17 Mart’ta CSO Ada Ankara Ana Salon’da dinleyici ile buluşacak.

Orange Blossom, bu kez Belçikalı-Tunuslu sanatçı Ghalia Benali gibi sıra dışı bir solist ile birlikte sahne alacak. New York Times tarafından “kendi mitlerinin yaratıcısı” olarak tanımlanan Ghalia Benali, sanat kariyerine 1992 yılında şarkıcı, yazar, besteci, ressam ve oyuncu olarak başladı.

Çukur dizisinde çalınan “Ya Sidi” şarkısıyla ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine ulaşan Orange Blossom, farklı geçmişlerden ve kültürlerden gelen müzisyenlerden oluşuyor.

Elektronik müziği Orta Doğu ve Afrika müzik gelenekleri ile birleştirerek, doğunun geleneksel melodileriyle harmanlayan davulcu Meksikalı Carlos Robles Arenas, Fransa doğumlu ve eski bir punkçı olan keman sanatçısı Pierre Jean Chabot (PJ) Perküsyon’da Fatoma Dembele ve Gitar’da Leo Guerin oluşan Orange Blossom’a Ankara konserinde solist olarak Ghalia Benali eşlik edecek.

1997 yılında çıkarttıkları ilk stüdyo albümü “Orange Blossom” ile tüm dünyada müzikseverlerin ilgisini çekmeyi başaran, ikinci albümleri “Everything Must Change” in turnesi için Avrupa’nın tüm metropollerinde verdikleri konserler ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan grup, 2014 yılında üçüncü albümü “Under da Shade of Violets”ı yayımlamış ve albüm müzik çevreleri tarafından övgüyle karşılanmıştı. Grup 2022 yılında da “Blossom Live Sessions” ve son olarak 2024’te “Khalik” teklisi ile dinleyici ile buluştu.

Grubun yepyeni albümü “Spells From The Drunken Sirens” ise elektro, Batı Afrika ve Küba poliritmleri, Arap ve Orta Doğu melodileri ve rock müziğin bir karışımını yansıtıyor. Arapça, İspanyolca, Fransızca şarkı sözleriyle süslenmiş albümü 15 Mart 2024’te dinleyici ile buluşacak.

Geçmiş ve geleceğe gönderme yapan, kültürel ve dilsel sınırları aşan yeni bir müzik türü yaratan Orange Blossom, 17 Mart’ta CSO Ada Ankara Ana Salon’da!

Tarih:
17 Mart Pazar
Saat:
21:00 - 23:00
CSO Ada Ana Salon
Talatpaşa Bulvarı, No: 38 Opera, 06330 Altındağ
Ankara, Altındağ 06330 Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etkinlik Navigasyon

LaKonser ❤ 2017-2024