En İyi Ücretsiz Stok Fotoğraflar

Birçok acemi blogcu, Google’da görsel aramaya yöneliyor. Ancak bu şekilde bulunan fotoğraflar neredeyse her zaman kısıtlayıcı telif hakkı hükümlerine tabidir.

Kısıtlayıcı telif hakkı yasalarına alternatif olarak oluşturulan Creative Commons, yazarların ve yaratıcıların (görüntüler, animasyonlar, müzik ve daha fazlası) çalışmalarını dağıtım ve daha fazla kullanım için lisanslamalarına olanak tanır.

Peki bu Creative Commons lisansları neye benziyor ve lisanslı bir görseli yeniden kullanmak veya yeniden yayınlamak isteyenlere ne tür izinler veriyorlar?

Creative Commons lisansları

Blogunuzda Creative Commons lisanslı bir resim kullanmayı seçerseniz, lisans şartlarını kontrol ettiğinizden emin olun. Çoğu resim, yalnızca çalışmayı orijinal yazara atfetmenizi gerektirir, ancak bazı lisanslar ek kısıtlamalar içerir.

Tanıma

Bu Creative Commons lisansı, paylaşım ve yeniden yayınlama için en fazla fırsatı sağlar. Bu lisans kapsamında, çalışmayı görselin orijinal yazarına atfettiğiniz sürece orijinal çalışmayı yeniden dağıtabilir, değiştirebilir ve üzerine inşa edebilirsiniz (görüntüleri ilgili yazarlarına nasıl uygun şekilde atfedileceğinizi bu makalenin ilerleyen bölümlerinde öğrenin).

Ayrıca, orijinal yazarın, ürününü kullanımınızla sizi herhangi bir şekilde desteklediğini ima etmemeye de dikkat etmelisiniz.

Benzer şekilde paylaşın

ShareAlike lisansı altında, orijinal medyayı orijinal yazara atfettiğiniz ve aynı lisans, diğer bir deyişle ShareAlike lisansı altında yayınladığınız sürece orijinal medyayı yeniden dağıtabilir, değiştirebilir ve üzerine inşa edebilirsiniz.

Görsel, orijinal yazar tarafından belirlenenlerden başka veya yeniden kullanım için daha kısıtlayıcı koşullara tabi tutulamaz.

Türev Yok

NoDerivs lisansı, “Türevsiz Çalışma Yok” ifadesinin kısaltmasıdır. Bu Creative Commons lisansı kapsamında, çalışmanın yalnızca tam kopyaları kullanılabilir ve paylaşılabilir, ancak çalışmanın türev veya değiştirilmiş sürümleri kullanılamaz.

Başka bir deyişle, bu lisans kapsamında orijinal medya üzerinde herhangi bir değişiklik, remiksaj veya yapı oluşturulamaz.

ticari olmayan

Ticari olmayan lisans, orijinal medyayı değiştirmenize ve üzerinde oluşturmanıza izin verir, ancak ticari amaçlarla yeniden dağıtılamaz.

İş blogcuları: Bu lisansa dikkat edin. Bloglar kendi başlarına bir gelir akışı olmasa da, gelir getirici bir işletme için müşteri oluşturabilir ve destekleyebilirler. Bu nedenle, medyanın yazarı aksini söylemediği sürece, bir şirket blogunda yayın yapıyorsanız, bu lisans kapsamındaki medyadan kaçınmak en iyisidir.

Ticari Olmayan-Paylaşım GİBİ

Bu karma lisans, Ticari Olmayan ve ShareAlike lisanslarının kurallarını aynı anda taşır.

Bu tür Creative Commons görüntülerini yeniden kullandığınızda, ticari bir amaç için olmadığı sürece orijinal medyayı yeniden dağıtabilir, değiştirebilir ve üzerine inşa edebilirsiniz, medyayı orijinal yazara atfedersiniz ve görüntüyü aynı altında yeniden yayınlarsınız. orijinalinden daha ticari olmayan- ShareAlike -lisans.

Ticari Olmayan – Türev Ürün Yok

NonCommercial-NoDerivas, bir sanatçının çalışmalarında kullanabileceği en kısıtlayıcı lisanstır. Bu lisans kapsamında, orijinal çalışmayı değiştirme, remiksleme veya üzerine inşa etme veya ticari amaçlarla yayınlama izniniz yoktur.

Benzersiz görüntüler arıyorsanız Megapixl’i deneyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

LaKonser ❤ 2017-2024